Vuosi 2014 – halki, poikki ja pinoon

Vuosi on ollut niin huikea, että olisi tuntunut suorastaan vääryydeltä jättää se ilman jonkinlaista katselmusta ja koontia. Tunnen suurta kiitollisuutta yhteistyökumppaneita ja kollegoita kohtaan ja haluan jakaa tätä tekstissäni.

Vuosi lähti liikkeelle normaalilla työn teolla ja tammikuun anti huipentui Educa-messuihin, jossa minulla oli ilo olla mukana esittelemässä Lukuinto-hanketta. Lukuinto on valtakunnallinen hanke, jossa koulujen ja kirjastojen yhteistyöllä pyritään lisäämään ja tukemaan lasten ja nuorten luku-ja kirjoitustaitoa, sekä lisäämään kiinnostusta kirjoja ja lukemista kohtaan. Tämä on todella hieno hanke, jossa on ollut ilo olla mukana.

Maaliskuussa osallistuin Lontoossa pidettävään nelipäiväiseen seminaariin, jonka vetää erittäin tunnettu valmentaja ja puhuja Anthony Robbins. Kokemus oli huikea ja sain siitä todella paljon sekä ihmisenä, että opettajana. Voin suositella hänen juttujaan kenelle vain, sen verran hyvin olen tutustunut kyseisen herran tekemisiin viimeisen parin vuoden aikana.

Huhtikuussa pääsin esittelemään Picamentor-multimediasanakirjaa Hämeenlinnan ITK-konferenssiin. Hämeenlinna on ollut Picamentorin vetovastuussa, joten esittely tapahtui Hämeenlinnan Valmos-hankkeen tiloissa. Jari Harvio kollegoineen on tehnyt todella arvokasta työtä. He ovat pitäneet Picamentoria yllä, lisänneet materiaalia, tehneet tarpeellisia päivityksiä ja ylipäätään pitäneet liekkiä hengissä. Lähtiessäni Vantaalta Ouluun puolitoista vuotta sitten tiesin, etten välttämättä kovin nopeasti pystyisi jalkauttamaan keskeneräistä pilvipalvelua tänne. Siksi olen todella kiitollinen, että Hämeenlinnan väki on pitänyt hanketta liikkeessä ja että olen saanut jatkaa kehittämistyötä taholtani. Siitä myöhemmin lisää.

Toukokuusta ei löydy mitään mielenkiintoisia lokimerkintöjä. Peruskiireinen pillit pussiin toukokuu.

Kevään mittaan aloimme Myllytullissa käydä keskustelua oppimisympäristötyöstä ja joitakin hahmotelmia tehtiin syksyn varalle. Syksyyn tultaessa huomasin, että kaavassa olikin paljon enemmän muuttujia kuin olin osannut aavistaa. Voin todeta että usean sähköpostin ja kokouksen jälkeen asia on edennyt siihen pisteeseen, että olen erittäin toiveikas alusta-asioiden suhteen ensi vuoden kannalta.

Huomattavaa lisäpontta tekemiseen toi Ouluun perustettu ICT-ohjaajien tiimi, jonka tehtävä on olla tukena tieto-ja viestintätekniikan jalkauttamisessa Oulun kouluihin. Meillä on todella hyvä vajaan parin kymmenen jengi ja syksyn alkulämmittelyjen jälkeen saadaan varmasti hommat kunnolla liikkeelle kevään mittaan.

Olen erityisen iloinen, että pääsin esittelemään Picamentoria Helsinkiin Virtuaaliopetuksen päiville joulukuussa. Palvelu on viimein lähes kolmen vuoden hiomisen jälkeen saatu sellaiseen tilaan, että käyttö on helppoa ja intuitiivista. Päätin vielä viimeisellä valinnaisen atk:n tunnilla toissapäivänä testata toimivuutta omien oppilaiden kanssa. Oppilaat ottivat jutun omakseen ja paljon uutta materiaalia ilmestyi pilveen.

Hankkeen rahoitus päättyy tänä vuonna, mutta onneksi palvelu ei häivy kuin tuhka tuleen, sillä Kauniaisten koulutoimi on luvannut hoitaa ylläpidon. Uskon vakaasti, että näin hieno palvelu tulee saamaan lisärahoitusta, jotta sen levittäminen ja jalkauttaminen voisi jatkua.

Kävin joulukuussa myös Tuusulan Hyrylässä kirjastossa pitämässä kahtena päivänä työpajan kirjastotyöntekijöille mobiililaitteiden sovelluksista, pilvipalveluista ja iMovien käytöstä. Tuntui mahtavalta nähdä se lapsenomainen tekemisen riemu ja ilo , kun videoita lähdettiin ideoimaan ja kuvaamaan. Oli upeaa päästä auttamaan monen osallistujan teknologiapelon karistamisessa.

Jään todella innolla odottamaan uutta vuotta ja uusia haasteita. OPS 2016 tuo tervettä kuhinaa ja keskustelua kouluihin. Monia uusia mielenkiintoisia juttuja on kehitteillä. Olemme jännän äärellä.

Viimeisenä muttei vähäisempänä, haluan kiittää työyhteisöjä ja kollegoita Myllytullin koululla ja Verkkokoulu Kulkurissa.

Nyt on hyvä rauhoittua ja vaihtaa mietintämyssy tonttulakkiin.

Rauhallista joulua ja riemukasta uutta vuotta toivoen,

Arto

Linkit:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s