Kadonneen koodin metsästäjät

Hyvää Uutta Vuotta 2015!

Vuosihan on lähtenyt liikkeelle varsin hyvällä kuhinalla. Paljon on mielenkiintoisia juttuja ilmassa. Tänään kirjoitan pikkasen omista kokemuksista kentältä.

Kaikki jotka hiemankin aikaansa seuraavat ovat varmasti huomanneet, että koodaus on kovasti huudossa. Syy siihen lienee päivänselvä Rovion, Supercellin ja muiden pelialan menestystarinoiden jälkeen.

No pikkuhiljaa minäkin aloin kokea tarvetta opetella koodausta, mutta aikaa ei tahtonut löytyä mistään. Viime syyskuussa huomasin, että polvileikkauksen toipilaana aikaa olisi. Jostakin bongasin Aalto Yliopiston MOOC:in, jossa tarjottiin ilmaista kurssia Scalasta kiinnostuneille. Päätin ilmoittautua ja pääsin mukaan. No viikon verran ehdin sairaslomalla koodaamaan ja pääsin hieman selville koodauksesta ja siitä mitä se voi olla parhaimmillaan ja pahimmillaan. Välillä oli todella turhauttavaa, kun tiesi että oikea koodin pätkä oli todella lähellä, mutta jotakin puuttui. Onneksi kurssilaisille tarjottiin neuvoja oikeaan suuntaan kurssinvetäjiltä, jotka todella aktiivisesti jaksoivat roikkua linjoilla. Parhaimmilla hetkillä taas koin mahtavia oivalluksia ja jopa flowtiloja lähenteleviä sfäärejä.

No vihdoin normaaliarki koitti ja oli aika palata ruotuun. Kun palasin takaisin ATK-ryhmieni pariin kerroin että jo aikaisemmin keskusteltu koodaus tultaisiin sisällyttämään opintoihin. Halusin kuitenkin kertoa omasta koodausviikostani antaakseni heille hieman realismia tekemiseen ja odotuksiin.

Koska en halunnut syöstä heitä liian vaikeiden asioiden pariin päätin aloittaa koodaustunnilla. Oikeastaan laitoin tämän tehtävänantona sijaiselleni, luottaen siihen että ysin valinnaisen porukka selviää kunnialla. Lisäksi laitoin varalta muutaman koodausta koskevan avoimemman kysymyksen jos ylimääräistä aikaa jäisi pohdinnalle.

Tunnelmat seuraavalla tunnilla olivat varsin hyvät ja vaikutti vahvasti siltä, ettei kukaan ollut saanut kammoa koodausta kohtaan. Ajattelin että seuraava askel voisi olla Scratch. Nyt olemme pari tuplatuntia pyörittäneet tällä ja olen positiivisesti yllättynyt miten hienosti oppilaat ovat ottaneet tämän omakseen. Ideoita ja tietoa jaetaan. Kaikki tekevät omalla tasollaan ja kaikilla tuntuu olevan mukavaa.

En voi muuta kuin suositella kokeilemaan näitä kahta. Toki ennen käyttöönottoa on hyvä istua ilta tai pari ja orientoitua näihin juttuhin,jotta pystyy olemaan apuna vaikeissa paikoissa.

Palaan taas  koodiin ja muun tekemisen kuvailuun tuonnempana kun asiat hieman muhivat.

Kuvassa oppilaan Gimpillä muokkamasta Scratchin taustakuvasta.
Kuva oppilaan Gimpillä muokkamasta Scratchin taustakuvasta.

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Kadonneen koodin metsästäjät

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s