Riemunkiljahduksia ja flowtiloja

Näin pääsiäisvapaiden viimeisenä päivänä on mukava huomata, mitä muutaman päivän tauko tekee pääkopalle ja auttaa näkemään ja jäsentämään viime aikojen tekemisiä.

ATK-tunnit rullaavat tällä hetkellä SketchUpin 3D-piirtämisen parissa ja toinen porukka tekee HTML-koodauksen harjoituksia. HTML:n löytyy kivoja harjoituksia netistä tältä sivulta ja kaikki ryhmässä saivat hieman tuntumaa asiaan. Ihan kaikkea ei saatu toimimaan, mutta ohjeet toimivat riittävän hyvin. Joissakin sivuissa käytetty HTML-5 sekoitti hieman pakkaa, kun oppilaat yrittivät upottaa materiaalia tai tehdä muita linkkejä. No oppimista sekin.

Olen pitänyt kollegoille lähinnä aamuisin TVT-pajoja. Maaliskuussa pidetyn ensimmäisen pajan teemana oli opettajan aktivoiminen TVT:hen.  Tein prezin johon kokosin hieman omia TVT-käytänteitä ja oman tekemisen filosofiaa. Prezi toimi oikeastaan jonkinlaisena ajatusten ja keskustelujen katalyyttinä. Ja paljon hyviä keskusteluja käytiinkin. Jatkan näiden pajojen pitoa ja uuden vetreämmän raudan saapuessa aloittelemme toisen teeman joka on enemmän oppilaspainotteinen. Näistä siis prezi tulossa jossakin vaiheessa.

Vaikka pajojen pitäminen olikin todella antoisaa ja mukavaa, ei se vedä vertoja niille sfääreille joihin oppilaiden kanssa yllettiin. Olen pitänyt usemman GIMP-pajan oppilaille, joissa hyvin simppelisti lähdimme animoimaan.  Odotin GIMP:in olevan antoisa juttu oppilaiden kanssa, mutta on pakko sanoa että olin ällikällä lyöty siitä innosta ja luovuudesta jonka animointi kirvoitti. Jopa oppilaat joita voi olla vaikea saada innostumaan mistään olivat aivan liekeissä. Pitämässäni ATK-kerhossa GIMPin ja Kodun käyttö myös aiheutti riemunkiljahduksia. Julkaisen tekemäni GIMP-ohjeen animointiin kunhan saan työstettyä sen pilveen valmiiksi jakoa varten

Yksi näkemys koulusta

France_in_XXI_Century._School

Linkit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s