2015 pehmeässä paketissa       

 Tämä on ollut melkoinen vuosi. Uutta Opsia on tehty, on koodattu ja visualisoitu uusia oppimisympäristöjä.

No alkuun purnausta. Nykytilanne vaatii sitä.Vaikka teknologisesti olisi mahdollista tehdä todella huikeita juttuja,melko pienellä rahalla, ei nykyinen rahoitus tahdo riittää edes perusraudan ylläpitoon useassa koulussa. Toisaalta niukkuus vaatii rinnalleen luovuutta, mutta 3d-tulostusta ja robotiikkaa on vaikea opettaa ilman oikeaa rautaa. Välillä tuntuu ettei nykyinen rahoitus riitä pitämään edes riittävää miehitystä. En kuitenkaan halua pitää pitkää valitusvirttä, varsinkaan ennen joulua. Kyllähän moni asia on vielä hyvin,mutta ei kärkihanketta voida tehdä leikkaamalla..

Kun 2006 laskeuduin Englannista Vantaalle, löysin itseni todella hienosta työyhteisöstä. Pääsin kehittämään itseäni minua kiinnostavissa asioissa. Hyvin nopeasti löytyivät ne sukulaissielut, joilla oli samanlaiset ihmiskäsitys, arvomaailma ja työfilosofia. Sain tosi hyvät eväät. Aika monet asiat mistä esimerkiksi Luma-opetuksessa ja varsinkin TVT:n saralla vain haaveilimme 2006 ovat täysin mahdollisia toteuttaa nykyajan vempaimilla ja yhteyksillä. Olimme hieman kuin Lucas joka odotti teknologian kehittymistä Star Warsin jatkoa varten. No sitten tuli paljon toki muuttujia kyseiselle ohjaajalle, mutta sainpa ujutettua aasinsillan juuri näkemääni elokuvaan.  Täytyy todeta että olen kyllä hämmästynyt miten upean työyhteisön jäseneksi olen päässyt Oulussa. Olen todella onnekas ja kiitollinen siitä.

Ajatus vähän jo karkailee loman kynnyksellä, mutta muutama asia pitää muistaa mainita. 

Picamentor etenee hitain askelein,mutta varmuudella. @kOulussa saatu palaute pajoissa oli erittäin positiivista ja eilen vedin pajan Oulussa Terva-Toppilan koulussa. Paja oli antoisa ja  mukaan tarttui paljon todella hyviä kehittämisideoita. Erityisen ilahduttavaa oli se että oppilaat kokivat tämän hyväksi jutuksi.Uusia kuntiakin on ilmoittautunut kehittämiseen mukaan. Nykyisessä maahanmuuttotilanteessa tämän kaltaiselle palvelulle on kasvava kysyntä. Odotamme siis ensi vuotta innokkaasti Picamentor-leirissä.

Robotiikkaa hommat näyttävät etenevän ja Oulusta on löytynyt todella innokasta TVT-väkeä.  Flipped learning ja oppilaskohtaiset oppimispolut kiinnostavat erityisen paljon tällä hetkellä allekirjoittanutta. Paljon kivaa tekemistä odotettavissa ensi vuodelle.

Olkoon voima kanssanne!

Hyvää joulua kaikille! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s