Yhdessä oppimista Picamentorin parissa

Paljon on vettä ehtinyt virrata Oulujoessa ja tapahtua viimeisen blogauksen jälkeen.

Tosi paljon on ollut uusia ja jänniä juttuja, mutta tänään koin suurta iloa kun sain palata vanhan lempparin pariin.

Tänään nimittäin päätimme julkaista kuvia ja videoita Terva-Toppilan VALO-oppilaiden kanssa.

Olen muutaman kuukauden ajan käynyt noin kerran viikossa pitämässä video-  ja animaatiopajoja heille.

Paljon on kuvattu, editoitu ja jaettu tarinoita. Osa on tehnyt animaatioita liittyen omaan elämäntarinaan ja osalla homma on ollut enemmänkin taiteellista ilotulitusta. Varsin nopeasti huomasin, että visuaalinen ilmaisumuoto ylitti helposti kielimuurin ja että huumori on universaalia.

Nyt teknistä osaamista alkaa olla tarpeeksi ja kuvattua materiaalia on matkan varrella kertynyt. Niinpä päätimme julkaista osan tuotoksista Picamentor-palvelussa. Picamentor on multimediasanakirja netissä, jonne oppilaat voivat lähettää kuvia ja videoita, jotka moderaattori tarkistaa ennen varsinaista julkaisua. Julkaistuille materiaaleille voi ehdottaa myös vastineita eri kielillä.

Materiaalin julkaisu onnistui ilman sen kummempia ongelmia ja kuvapankki karttui vaivattomasti. Pidin suuren osan ajasta minun moderaattori-näkymää näkösällä oppilaille tykillä. Tämä selkeästi motivoi, koska he  saivat seurata miten moderaattorilla julkaisua odottavien kuvien jono päivittyy. Oli myöskin kätevää pitää toisessa välilehdessä Googlen kääntäjää. Oppilaat saivat kommentoida Googlen tarjoamia käännöksiä ja hyvin ne kelpasivat. Samalla kun opimme suomen sanastoa, myös oppilaiden oma äidinkieli sai huomiota. Lisäsimme uuden kielenkin joukkoon  nimittäin ruandan. Jotenkin tuosta eri kielten käännösten lisäämisestä tuli hyvä yhteisöllinen fiilis.  Vaikka töissä on välillä tosi hyviä päiviä-tuli tänään semmoinen olo että nyt ollaan tosi tärkeiden juttujen äärellä.

Tämä oli hyvin erityinen päivä sillä, tänään pääsin itse ensi kertaa iPadien kera päivittämään palvelua juuri maahanmuuttajataustaisten valmistavan luokan oppilaiden kanssa. Tie on ollut pitkä ja välillä kivikkoinenkin. Hämeenlinnasta olen saanut positiivista palautetta juuri VALMO-opettajalta, mutta se että saan itse olla tekemässä tätä näiden nuorten kanssa oli todella hienoa.

Jos kiinnostuit Picamentorista löytyy lisäinfoa FB-sivuilta ja esimerkiksi ensi viikon ITK:ssa voi tulla vetämään allekirjoittanutta hihasta. Palvelu on täysin ilmainen ja tulee aina olemaan. Käyttöönotto on helppoa ja tunnareita voidaan tehdä pyynnöstä vaikka koko koululle.

Alla myös joitakin YouTube-videoita ja varsinainen Picamentorhan löytyy täältä.

Son moro!

Linkit

 

Alla hieman kuvia.

 

img_20160407_191920.jpg
Oppilas kuvaamassa luokan esineitä. Useimmat merkittiin vielä Skitch-ohjelmalla iPadeillä ennen julkaisua.
img_20160407_192824.jpg
Oppilas julkaisemmassa kuvia Skitchistä Picamentoriin.
img_20160407_191813.jpg
Näkymä luokasta. Meneillään sanaston päivitys eri kielillä.

 

img_20160407_111222.jpg
Kuva hieman lähempää Picamentorin näkymästä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Yhdessä oppimista Picamentorin parissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s