Stopmotionia ja seppoa

Viime kertainen bloggaus oli  koodi ja ohjelmointipainotteinen.  Nyt sitten hieman muuta settiä. Viimeinen viikko on tehty monenlaisilla eri kokoonpanoilla animaatioita ja hieman muutakin. Viime viikolla olin kahtena päivänä Toppilan koulun valmistavalla luokalla pitämässä Stopmotionilla animaatiopajoja. Homma aloitettiin ihan peruskaavalla eli tarinan suunnitelusta, josta aika moni eteni vauhdilla työstettävän materiaalin kimppuun. Parasta oli huomata miten vähän kielimuuri loppujen lopuksi meitä hidasti. Huumori on kuitenkin melko samanlaista joka paikassa ja kuvallisen ilmaisun  parissa työskentely helpottaa myös kommunikointia.

Samantapaisia hommia työstettiin myös omalla koululla tänä aamuna. Ajattelin että porukan unihiekat lähtevät parhaiten silmistä pikku videon pätkällä. Näytin linkistä löytyvän videon. Videon tarkoitus oli toki myös paljon muutakin. Siinä näkyy hyvin animaation eri tekovaiheet ja vaikka nollabudjetin työ on monella tapaa kaukana Pixarin massiivisesta tuotantoketjusta on siihen sisällytetty tärkeitä asioita. Aloittejilla jää helposti pohtimatta oikea kesto ja editoinnissa mietitään mistä lisää kuvia, äänen kestäessä melko pitkään. No tekemällä oppii. Vinkkini kuitenkin on: kuvatkaa reilusti! Yimääräisen voi aina leikata pois,mutta tyhjästä on vaikea nyhjästä.

Kävin kirjautumassa ja kurkkaamassa Khan Academyn Pixar in the Box :iinkin. Hyviä juttuja!Suosittelen, jos animaation eri tekovaiheet kiinnostavat.

12711248_10153229441760146_8345564781209172626_o
Oppilaiden muovaamat possu ja melkein valmis norsu odottavat animoinnin alkua. Lupa kuvata ja someilla kysytty ja saatu.

Hankimme kuun alussa kouluumme testiksi  lisenssin seppoon. No VESOSSA otimme alkukosketuksen palveluun ja sen toimivuuteen. Aika nopeasti tuli selväksi, että Lumialla ei pötkitty kovin pitkälle, mutta Android ja iOS tuntuivat pelittävän aika hyvin. Viime perjantaina testasin koulumme WIFI:n kantavuutta ja seppoa iPadeillä ja olin tarpeeksi vakuuttunut toimivuudesta testatakseni sitä tänään 9:n valinnaisen ATK:n kanssa.

Kokemus oli hyvä.Ensinnäkin oppilaat toivottivat vaihtelun tervetulleeksi.He pääsivät suorittamaan erilaisia rasteja ja ennen kaikkea liikkumaan.  IPadit toimivat  moitteettomasti ja muutkin laitteet kohtalaisen hyvin – siis Androidia ja iOS:ia käyttävät. Yksi iPhone takkusi hieman ja yksi Android-puhelin takkusi sitten vähän enemmän. Syytä Androidin takkuamiseen en keksi, koska oma Android pyöri moitteettomasti, vaikkei uusin päivitys olekkaan.(5.0.2)

seppo.io
Kuvassa seppoon tekemäni kartta ja tehtäväpisteet. Kuvakaappauksen näkymä sama myös pelaajilla.

Sujautin tehtäviin hieman erilaista tekemistä ja teknologiapuolta. Nyt varmuudella kaikilla on kokemusta QR-koodeista ja näytönkaappauksesta.

Näiden kokemusten jälkeen tohdin esitellä seppoa huomisessa palaverissa. Aion myös seppoilla lisää ensi viikolla vähän nuorempien oppilaiden kanssa.

Ja kunhan kelit lämpiävät ja kuivuvat, niin tuo pelikenttä tuosta voi laajentua esimerkiksi lähipuistoon tai minne vaan.

Hei vaan ja ens kertaan!

Linkit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s