Digioppimisen areenan antia ja vuosi pakettiin

Niin alkaa olla taas yksi vuosi pulkassa. Laitetaan hieman hommia siis pakettiin. Olin pari viikkoa sitten Digioppimisen areena-messuilla ja sieltä tarttui mukaan ihan hyviä juttuja.

Keynotesta nostaisin Esko Kilven hienot metaforat maalaustaiteen historiaan ja luovuuden ylistämiseen. Tarvitaan uusi renesanssi!

Kaikkeen kiinnostavaan ei ehtinyt mukaan, mutta sain sitä mitä lähdin hakemaan. Viimeisenä parina kuukautena minulta on pyydetty ideoita ja hyviä sovelluksia iPadeille erityisopetuksen puolelle. Vaikka olen toiminut laaja-alaisena erityisopettajan sijaisena ja muutenkin työskennellyt pienryhmien kanssa paljon olivat pyytäjien tarpeet sitä luokkaa, että koin tarvitsevani hieman tukea asiassa. Sain loistavia ideoita kahdelta opettajalta, jotka ovat vuosia paneutuneet asiaan. Mikäli aihe kiinnostaa kannattaa ladata ja lukaista linkistä avautuvat esitelmän diat. Erinomaista työtä! Minut yllätti se miten moneen vanhan tutun Book Creatorin saa taipumaan. Hienoja esimerkkejä.

Välillä on juoksevia asioita ja pääsin puolessa välissä mukaan Tutoropettajien pajaan. Toimivan tuntuinen konsepti ja sain mukaan kirjekuoren, jossa erilaisia tehtäviä mitä voi koulutuksissa käyttää. Ensi vuonna niitä siis soveltamaan.

Alkusyksystä tuli hieman tutuksi Micro:bit ohjelmoitava tietokone, jota Messukeskuksessa pääsin viimein ohjelmoimaan.  Meillä näitä joillakin kouluilla on ja ensi vuonna lähdetään voimakkaammin levittämään sanaa yhteistyössä  Suomen Koodikoulun kanssa. Onneksi arvonnassa voittanut mukava kollega lahjoitti minulle yhden, jota nyt kotona saamme ohjelmoida. Ehkäpä kuuseen tulee uusi välkkyvä koriste tänä jouluna.

Loppuun Micro:bit sydän ja hyvää joulua kaikille!

Linkit:

Jätä kommentti